Током јуна 2019. године, руководиоци ФК „Динамо” из Новог Сада, посетили су најбољи руски фудбалски клуб „Зенит” из Санкт Петербурга. Током посете, представници нашег клуба имали су прилику да се упознају с радом тамошње Академије фудбала. Домаћин делегацији из Новог Сада био је Анатоли Викторовић Давидов, бивши играч и тренер, а сада директор Академије ФК „Зенит”.

Током посете, управу нашег клуба гостопримљиви домаћини провели су кроз читав комплекс ФК „Зенит”, где су, поред саме Академије,  чланови делегације из Новог Сада могли да виде и тренинг-центар, „Гаспром” тренинг камп и интернат и упознају се с организацијом рада у тако великом клубу. Осим тога, гости су посетили и „Гаспром арену”, један од најлепших и најмодернијих фудбалских стадиона, на којем утакмице игра ФК „Зенит”.

Поред Уроша Милојковића, председника ФК „Динамо”, у делегацији која је посетила ФК „Зенит” били су и представници Града Новог Сада Драгољуб Самарџић саветник градоначелника града Новог Сада, као и Властимир Мастиловић, начелник Управе за спорт.