У Москви су се, 20. августа, састали Сергеj Хмелевскиj, представник нашег клуба за Русију и Јуриј Зајцев, један од власника угледне адвокатске канцеларије „Сила“, специјализоване за спортско право. Циљ састанка био је да се у будућности полазницима Академије ФК Динамо Нови Сад омогући несметани фудбалски развој, али и максимални услови за њихов каснији евентуални ангажман у најбољим руским и европским клубовима.

Адвокатска канцеларија „Сила“, иначе, осим у Руској престоници, има канцеларије и у Бугарској, Швајцарској, Турској и Казахстану. Клијенти су јој, између осталих, фудбалски клубови ЦСКА, Спартак и Локомотива из Москве, Ростов, Урал, Каират, али и чувени тренер Фабио Капело, репрезентативац Русије Артем Дзјуба и многи други. У најскорије време, средином августа, „Сила“ је посредовала при потписивању уговора играча Франсоа Камана и нашег потенцијалног репрезентативца Слободана Рајковића за Локомотиву из Москве.

Очекује се да ће Јуриј Зајцев, између осталих, у септембру доћи у посету ФК Динамо, када ће се и наставити разговори две стране о будућој сарадњи. Очигледно, новосадска Академија максимaлно озбиљно се бави свим аспектима развоја, али и правне заштите својих младих играча, нудећи им истовремено светлу перспективу када је у питању њихов каснији ангажман у великим европским тимовима.