Ни они старији играчи, а камоли фудбалска младост и будућност, не воле зимски део сезоне. Два су разлога за то: такмичења се, због хладноће, снега и смрзнутих терена, прекидају до пролећа, а онда се тренинзи селе у спортске сале, где не постоје ширина и лепота уживања као на „правом“ терену. Међутим, што се мора – мора се, па су клинцезе и клици из Фудбалског клуба Динамо 1969 током зимских месеци вежбали у сали, чекајући да дођу лепши дани и да поново изађу на травнати тепих.

Иако сунце још није грануло, па се ни температура није значајније дигла, нове обавезе су, ипак, стигле на ред. Уследио је почетак пролећног дела првенстава у лигама млађих категорија које се играју у организацији Фудбалског савеза Града Новог Сада. И, ето разлога за радост и могућности да се покаже оно на чему су наша деца током читаве зиме стрпљиво радила у затвореном простору.

У Градској лиги малишана, екипа Динама 1969 показала је завидан напредак. Победила је састав ФК Младост ГАТ резултатом 4:2, показујући раскошан таленат, али и то да је почела да савладава фудбалске лекције с оценом – одличан!

Њихови другари из селекције полетараца, иако су силно желели да остваре много бољи резултат, морали су да признају вршњацима из ФК Стражилово да су у овом тренутку бољи и спортски им честитају. Динамо је изгубио утакмицу резултатом 1:6, али не стрепимо и сигурни смо да ће у неком будућем и веома блиском времену, велики рад стићи на наплату у виду радости и победа.

Коначно, у Лиги млађих пионира, екипа Динама 1969 сусрела се с тимом РФК Новог Сада и пружила одличну игру. Јесу чланови нашег клуба изгубили (0:2), али су свима ставили до знања да иду унапред великим корацима и да ће, за јако кратко време, израсти у озбиљну, јаку, срчану и квалитетну екипу, способну да се са свим ривалима равноправно носи. А онда и да их побеђује!