Дуго и топло лето остало је иза нас, а с доласком месеца септембра, почела су такмичења млађих категорија под патронатом Фудбалског савеза Града Новог Сада. Без икакве сумње, млади фудбалски нараштај у Српској Атини једва је дочекао прилику да поново покаже шта и колико тога уме с „бубамаром“, а међу онима који су можда били и најнестрпљивији јесу девојчице и дечаци који фудбалске тајне откривају и савладавају тренирајући у Академији ФК Динамо Нови Сад. Пред нама је, дакле, занимљива јесен, током које ће се сваког викенда играти утакмице градске фудбалске будућности, у којој ће, сигурни смо, и наши клинцезе и клинци имати запажену и важну улогу. 

Прошла сезона, упркос невољама с пандемијом корона вируса, била је дебитантска за неке нове клинце с Клисе и Видовданског насеља. Појавили су се и засијали на градском фудбалском небу, показујући да међу њима има и те како надарене деце, коју само ваља добро усмерити и омогућити им што боље услове да свој таленат на терену и презентују. Сада су сви они годину дана старији, више нису почетници и већ су усвојили основне захтеве модерног тренинга и фудбала, па се од њих очекује да начине корак више. Наравно, нико од те деце не очекује, нити то тражи, врхунске резултате, већ је у нашем клубу основна замисао да се она и даље играју фудбала и, паралелно с тим, да сваког дана напредују.

ФК Динамо Нови Сад се потрудио да полазницима своје школе омогући врхунско окружење за тренинге, а руководство клуба, на челу с председником Урошем Милојковићем, обећава и даље унапређење услова. Све то биће у циљу јачања, али и омасовљења клуба, јер нам је жеља да што већи број младих долази на тренинге, правилно се спортски и животно развија и да израста у квалитетне младе људе.

Позивамо и овом приликом све заинтересоване девојчице и дечаке да нам се јаве сваког радног дана на игралишту ФК Црвена звезда на Темеринском путу број 2 и да нам се придруже. Очекују их другарице и другари који су већ осетили колико је задовољство тренирати и дружити се с вршњацима, успут и стицати нека нова, овога пута спортска знања, али и пријатељства. Детаљније информације о томе на који начин деца која желе да почну да тренирају фудбал у ФК Динамо Нови Сад могу да се добију и на телефоне 069/1969-088, односно 021/3831-163.

Према томе, другари, чекамо вас!