Иако је од тада прошло већ неколико месеци, гостовање чланова ФК Динама из Новог Сада, рођених 2014. године, у Шапцу, још нам је свима у живом сећању. Били смо крајем октобра прошле године, учесници на Четвртом „Феникс купу“, где су, поред  ФК Динама НС, наступили и ОФК Будућност, ФК Жарково, ФК Реал ЛА, ФК Звездица, ФК Мачва, ФК Тика-така и домаћин, екипа ФК Феникса.

Спортски центар у којем је турнир игран, направио је некадашњи репрезентативац наше земље, голман Бојан Јоргачевић, на чији смо позив и отишли у Шабац. У другим генерацијама, међу учесницима турнира биле су и екипе београдске Црвене звезде, ФК Чукаричког, ФК Јединства из Уба и шабачке Мачве, што је на најбољи начин потврдило његову снагу, али и завидну репутацију које је стекао у нашој земљи.

Управо због свега наведеног, поносни смо на чињеницу да смо се нашли међу учесницима овог такмичења и што су деца из ФК Динама Нови Сад тако била у прилици да се опробају у сусретима с неким од најбољих екипа и школа фудбала у Србији. Стекли смо нова искуства, али и пријатељства и јасно је да ћемо се потрудити да и у предстојећем периоду омогућимо нашим екипама још овако атрактивних гостовања.