Спорт је, када то покушамо да сажмемо у једну једину реч, чиста емоција. То се, наравно, односи и на фудбал, магичну игру која јако брзо улази под кожу и тамо остаје, слободно можемо да приметимо, за читав живот. Девојчице и дечаци, током периода животног сазревања, носе његову „клицу“ дубоко у себи, а она, како време пролази, (п)остаје све жилавија и упорнија, настањујући се дубоко у свакој пори једног бића и просто тера на све смелије сањарење сваког оног који ју је запатио. Ето, управо због тога млади људи упорно одлазе на тренинге, супротстављајући се снегу, киши, ветру, јаком сунцу, врућинама и свим осталим „проблемима“ с којима се неминовно сусрећу најпре деца, а онда девојке и момци, коначно и зрели људи.

Љубав према спорту манифестује се на разне начине, а свима им је заједничко то што ретко ко од ње одустаје. Е, ту је и наш ФК Динамо Нови Сад, који је, иако релативно кратко време постоји, већ заузео место у срцима оних који су барем једном били на тренингу у нашој средини. Сјајно другарство, осећај припадности малом-великом клубу и развијање такмичарског духа, скоро неосетно заузимају место у срцима наше деце и она то, без икаквог увијања, умеју јасно да покажу.

Слика говори више од хиљаду речи, стара је истина, па је тако и у случајевима које вам овим путем презентујемо. Све чешће наши чланови чак и своје рођендане прослављају с ФК Динамом Нови Сад у срцу, не желећи да ниједно славље протекне без подсећања на то чији су део. Рођенданске торте показују шта деца воле, с ким и чим у срцу увече лежу у кревет и ујутро се буде и на то смо, треба ли то посебно да истичемо, изузетно поносни.

ФК Динамо Нови Сад је, дакле, већ постао чиста емоција код девојчица и дечака који с поносом носе наш дрес и тренирају у нашем клубу. И не само то: чак и родитељи те деце препознају оно што је јасно и, на свој начин, доприносе даљем развијању обострано снажних осећања. Торте су зато све маштовитије, али и веома јасне и шире позитивни дух који влада у нашем клубу.

А ми? Ми смо поносни на наше клинцезе и клинце и настојимо да им омогућимо да, из дана у дан, све јаче воле фудбал и ФК Динамо Нови Сад и тек ћемо да се потрдудимо да им омогућимо да израсту у одличне спортисте и још боље људе!