ОРГАНИЗАЦИЈА

УРOШ МИЛОЈКОВИЋ, ПРЕДСЕДНИК ФК „ДИНАМО” НОВИ САД

Председник ФК „Динамо” је Урош Милојковић, дугогодишњи познати и признати спортски радник и привредник. Рођен је 7. октобра 1969. године у Новом Саду, а на руководећим позицијама у фудбалу се налази већ више од две деценије.
Од 2000. године истакао се ангажманом у руководству Фудбалског клуба „Црвена звезда” с новосадског Видовданског насеља са којом је остварио запажене резултате у развоју клуба. Милојковић је био потпредседник Фудбалског савеза Војводине 2013. и 2014. године, а онда је постављен за генералног секретара Покрајинског спортског савеза и на тој функцији је био од 2014. до 2016. године. Од 2016. до 2018. године био је члан Правне комисије Фудбалског савеза Србије.
Пре тога, од 2008. до 2012. године, Милојковић је био председник Територијалног фудбалског савеза Нови Сад, а потом и Градског фудбалског савеза Нови Сад. У једном периоду, тачније до избора у ФСВ, обављао је и функцију в.д. председника покрајинске „Куће фудбала”.
Поред богатог спортског ангажмана, Урош Милојковић је и оснивач и власник познате новосадске компаније и издавачке куће „Школска књига”.